onsdag, januari 30, 2008

”Carola är blåst”

Ja, det är inte jag som påstår det. Utan en viss Gert Fylking, som bland annat kallar sig journalist. Fylking - det trodde jag var en travtränare? Och hur journalistik och Radio Rix går ihop är för mig en gåta. Men denne G Fylking har tydligen i kraft av sin bakgrund som skådespelare insett vikten av timing för att exponera sin egen person. Hans "Äntligen!" vid offentliggörandet av nobelpristagaren i litteratur är ett perfekt exempel på personlig marknadsföring. Det gäller att synas och höras till varje pris, om det så handlar om att släppa väder i direktsändning eller strippa under Nobelmiddagen. Vilket intryck man får av personen spelar mindre roll. Det är bättre att få negativ publicitet än ingen alls.

Kanske är detta symptomatiskt för vår tids kommersiella medier. Det gäller att slå åt alla håll, vara plump och burdus, gärna med en underlivsfokusering. När gick det snett? Började alltihop med Stenbecks pruttomaner i direktsänd TV? Ja, men det gick ju hem. Packet köpte det! Då är det bara att gå vidare. Den ena dokusåpan efter den andra. Mera brudar! Mera sex! Förnedring. Mera förnedring! Det är ju vad folk vill ha. Där sitter sen menigheten fånigt flinande framför burken med ölburken i hand och trivs. Hö hö. häftigt! Den där Fylking / Schulman / Ashberg är allt bra jäla cool! Och annonsörerna strömmar till. Men för att allt ska rulla på friktionsfritt så måste profilerna själva synas i medierna. Syns Fylking i något sammanhang, om så iklädd en apdräkt utanför Riksdagshuset, så dras förstås lyssnarna till Radio Rix.

Alex Schulman, ja. Måste väl vara Allans grabb? Först gör han sig ett namn genom att slå vilt mot allt och alla genom att sprida elakheter via sin blogg och gör sedan avbön från alltihop. Elakheter och förnedring - det älskar ju alla! Ett säkert sätt att synas och profilera sitt namn. Att sedan ta avstånd från allt man skrivit måste ju vara ett bra sätt att vinna sympati. Den där Schulman är nog rätt snäll ändå.

Ack ja, vad vore väl Radio Rix utan Fylking? En förbaskat tråkig radiokanal.Nu är den bara tråkig.
Vad sägs om att ringa Radio Rix nu meddetsamma och önska en Beatleslåt? Eller kanske något med Carola....

Inga kommentarer: