lördag, januari 26, 2008

Om diskriminering

Det finns diskriminering – och det finns diskriminering....
Engelskan Tasha Maltby har vid ett flertal tillfällen blivit avkastad av bussen därför att hennes pojkvän leder henne i koppel. - Vi släpper inte på hundar och missfoster som du, ska bussföraren ha sagt, enligt Daily Mail. Tasha ser sig själv som ett husdjur och lever ett tillbakalutat liv. Detta har för paret blivit en livsstil.
Skulle de ha blivit avkastade på grund av etnisk bakgrund så hade saken varit klart brottslig, liksom om två homosexuella förvägrats åka med bussen. Men var går gränsen? Många upplever förmodligen även en kränkning av sin personliga sfär av att exempelvis homosexuella tillåts öppet visa sin kärlek.
Personligen tycker jag att det verkar klart mycket jobbigare med fulla och aggressiva huliganer som spyr ner bussen, hotar andra passagerare och beter sig illa. Viken skada gör egentligen detta, i och för sig något ovanliga, par?
Detta med diskriminering är inte helt enkelt alla gånger....
För övrigt så tycks solen nu tillfälligt ha gått i moln men en något sen morgonpromenad ska det i alla fall bli. Jag tillönskar er alla en fortsatt trevlig helg.

Inga kommentarer: