torsdag, april 03, 2008

Testing testing: Vax och annat från Vita Huset

Hallå ute i bloggosfären var ni än må befinna er! Detta är RonnyBGoode som i följande inlägg kommer att bjuda på en högst blandat kompott som förhoppningsvis ska bjuda på något av intresse. Först över till de senaste nyheterna som presenteras av Aftonbladet.

Flygplan befaras ha störtat utanför Hallandskusten. Vrakdelar har hittats i vattnet men piloten saknas, uppger en talesman för Flygräddningscentralen. Arbetsförmedlingens generaldirektör Bo Bylund tvingas gå. Arbetsmarknadsminister Sven Littorin dementerar att det beror på motsättningar mellan regeringen och Bylund. Kroatisk fotbollsspelare avled efter olycka på fotbollsplanen. Hrvoje Custic, 25, avled i dag efter sviterna av den hjärnskada han ådrog sig under en match.

Du får hela tiden de aktuella nyheterna på Aftonbladet. Detta är RonnyBGoode med Vax och annat från Vita Huset och det är dags för mera musik! Ja, bloggmediet har ju den fördelen att det medger alla tänkbara medieformer, bild, ljud, text, film, you name it.... men nu är det dags för en skön gammal 60-talare. Här kommer The Fourmost, stallkamrater med the Beatles, med sin ”A little loving”, till yttermera visso framförd i ett skrädderi i London. Det är klart att grabbarna ska ha nya kläder.The Fourmost, alltså! Grabbarna hade även en liten hit med ”Hello little girl”, komponerad av John Lennon och Paul McCartney. Vi stannar kvar i England och kommer in på en klassisk film för järnvägsentusiaster från 1953, ”Blixten från Titfield” (eller ”Titfield Thunderbolt”). Missa den inte när den kommer som repris på någon TV-kanal. Kanske till och med kan bli regnvädersmatiné hos SVT under sommaren.Alla minns vi väl Joan Jett, känd från gruppen the Runaways som turnerade i Sverige på sent 70-tal. Jag såg tjejerna live i Ljusdals folkpark och det var riktigt bra drag! De höll länge publikrekordet tills en nyupptäckt Carola Häggkvist kom in i bilden. Men här kommer Joan Jett med sina the Blackhearts och en riktig klassiker. I love rock’n roll!Säga vad man vill om Roxette men nog har väl projektet gått ihop riktigt bra? Ja, inte tror jag direkt att Per och Marie behöver sova i bilen?Vi är strax tillbaka efter dessa meddelanden:Lite instrumentalt sitter ju aldrig fel och detta var “Wild weekend” med the Rockin’ Rebels från 1959. Ja, vad sägs om lite latinskinfluerade tongångar på detta? Normalt brukar väl latinamerikanska damer uppskatta att dansa tango men här har vi en tjej som protesterar – mot tango! Objection tango, alltså – och Skakira.Från södra halvklotet över till den svenska verkligheten. Raggare och punkare gick väl aldrig speciellt bra ihop och detta faktum tycker jag åskådliggörs väldigt bra av kommande låt som framföres av Rude Kids. Titeln talar för sig själv.Vill du höra eller se något speciellt i detta forum, skicka ett mejl till RonnyBGoode Givetvis går det även bra att skicka en hälsning till nära och kära och är det så att du har någon kul filmsnutt eller kanske en demo liggande i byrålådorna så säg gärna till. Vi avslutar denna lilla testbloggsändning med lite blues – en improvisation som givits titeln Dirty Bastard Blues. Hör av dig – och glöm inte att tipsa dina bloggvänner om kanalen - denna bloggosfärens första "bloggdio". Tell’em RonnyBGoode sent you!

Inga kommentarer: