torsdag, april 03, 2008

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 8

En viktig bit om du vill tjäna pengar på din blogg är en bra besöksstatistik. Men det är inte alltid kvantitet som gäller utan kvalitet. Det vill säga: vad är det som gör din blogg intressant ur annonsörernas synvinkel?

Om du bara eftersträvar att få många besökare så är några säkra tips:

- Kommentera nyheter i de tidningar som accepterar bloggkommentarer. Sätt en slagkraftig rubrik på ditt inlägg och se till att den första meningen (den som ofta syns på tidningens hemsida) är intressant, tankeväckande eller sticker ut på annat sätt. Eftersom du har en direktlänk från tidningens hemsida så börjar snart besökarna strömma in. Sedan gäller det bara att dina inlägg är så vettiga att de vill återkomma.

- Lägg in relevanta och intressanta etiketter. Du kan till exempel på Bloggportalens söktjänst bloggsök.se se vilka ord som för närvarande är de mest sökta. Har du med några av dessa ord i etiketterna till dina inlägg så får du flera besökare. Men givetvis måste även inläggen behandla dessa ämnen om du vill att besökarna ska komma igen.

- Skriv flitigt kommentarer på andras bloggar. Ju intressantare kommentarer desto större chans att inte bara bloggaren utan även många läsare från bloggen tittar in till dig.

- Föreslå länkbyten med andra bloggar.

- Registrera dig på sociala bokmärkessidor som till exempel hajpa.se och pusha.se. På dessa sidor kan besökarna rösta på artiklar och de alster som har flest röster får bäst exponering. Har du en massa kompisar på bokmärkessidorna kan ni alltså ”rösta fram” varandras inlägg.

- Skriv intressant för dina tänkta läsare så att du inspirerar dem till att återkomma, helst prenumera på din blogg med en RSS-feed.

- Registrera bloggen på alla upptänkliga bloggportaler. Sök på ”bloggportaler” och gå till verket.

- Pinga din blogg hos så många pingtjänster som möjligt. Sök på ”pingtjänster”.

- Sprid din blogg till vänner och bekanta. Om du skriver om någon person (med dennes tillstånd, förstås) så kan du ge dig tusan på att alla bekanta och bekantas bekanta till den omskrivne klickar in sig på din blogg.

- Lägg in din blogglänk som en signatur i utgående e-post. Har du en säljande signatur så kommer många nya besökare att komma in denna väg.

- Blogga ofta. Skriv massvis med inlägg varje dag. Är det sedan något läsvärt, desto bättre. Många korta inlägg kan vara effektivare än ett långt.

- Om du har en egen domän för din blogg så sprid namnet i alla upptänkliga sammanhang. Ett bra namn kommer man ihåg även om man inte fått det som en länk. Nog är vi rätt många som kommer ihåg Raggoparden?

Detta är några tips för dig som vill öka din besöksstatistik. Innebär då många besökare att din blogg är kommersiellt intressant? Ja, i vissa fall. Om du satsar på olika typer av affiliate-reklam som till exempel AdSense och Trade Doubler så är det en klar tillgång. Men det är också viktigt att din blogg är profilerad på något sätt. Det gäller att identifiera din nisch och hitta besökarnas minsta gemensamma nämnare. Sedan kan du fortsätta att bygga upp och öka kvaliteten på din besöksstatistik.

Som jag tidigare har sagt så är det viktigt att du börjar tänka i termer om vad du vill göra innan du går vidare. Är många besökare det viktiga? Fine. Då kommer du långt med hjälp av ovanstående tips. Vill du optimera din blogg för maximala intäkter? Då gäller det att tänka inte bara ett utan många steg längre. Om du inte har börjat skissa på din bloggplan än, gör det nu!

Fortsättning följer....

Tidigare inlägg i denna artikelserie:

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 7

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 6

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 5

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 4

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 3

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 2

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 1

Inga kommentarer: