söndag, april 06, 2008

Vax och annat från Vita Huset, tredje testsändningen

Nyhetsrubriker från DN: Tioåring borta efter fotbollsträning i Stjärnsund, Dalarna. ”Vi ska hitta henne” säger talesman för Dalapolisen. Bråk om annons för Absolut Vodka. Gammal kartbild över Mexiko väcker irritation i USA. Paret Clinton har tjänat 600 miljoner kronor sedan Bill lämnade Vita Huset (i Washington). Siffrorna offentliggörs efter press från rivalen Barrack Obama.

Läs mera på DN.se.

Ja, då är RonnyBGoode med er igen. En önskning kom in från Ginger, som har berett mig vissa svårigheter. Ja, önskningen, alltså. Jag har varken lyckats gräva fram ”Tajta jeans” eller ”Verkmästaren i magen” ur huvudarkivet men jag hoppas att följande lilla inslag kan i någon mån vara en kompensation. Magnus & Brasse är det i alla fall och nog är det en kreativ presentation av deras nummer ”Svordomsvisan”?Hallå Tore i Falköping! Då jag vet att du är en hängiven countryentusiast och gillar Buck Owens väldigt mycket så kommer här ett inslag dedicerat till dig. Buck och hans Buckaroos och en av deras större hitlåtar “I’ve got a tiger by the tail”:Buck Owens, alltså. Hans musik har blivit känd som Bakersfield-country, även om han kom från Texas. Men han flyttade till Bakersfield i Kalifornien år 1950 och hade snart massvis med jobb på Capitol Records.

Härnäst kvinnlig fägring i form av Brigitte Bardot och hennes ”Harley Davidson”. BB, kort-kort läderkjol och en HD – kan det bli bättre?Förra sommaren bilade jag och en god vän runt i den amerikanska Södern för att bland annat avnjuta musik i alla dess former. En känd gospelgrupp, The Crabb Family, höll sin sista konsert innan gruppen upplöstes i The Church Of God i Cleveland, Tennessee och vi var där. Här ser vi ett annat inslag med ”krabborna”. På sång deras förgrundsgestalt Jason Crabb:Här kommer en riktig höjdare, tycker jag själv. Krigspropaganda producerad av Walt Disney. Kolla hur Kalle Anka upptäcker nazismens avigsidor i ”Der Fuehrers Face”:När den brittiska invasionen rasade i USA på 60-talet med the Beatles i spetsen så försökte man förstås anlägga moteld. Ett av de band som kom fram i denna veva var the Knickerbockers.:För övrigt så ska Vita Husets Bloggdio nu dela ut sitt första QSL. Vad det är? Kolla min första bloggpost någonsin! Vi gratulerar JE i Hudiksvall till en VM1:a och bekräftar att du tagit del av och uppfattat vår första testsändning. Önska gärna en låt eller ett filmklipp.

Vi avslutar denna testsändning med att låta Groucho Marx göra reklam för ett i alla fall på den tid det begav sig välkänt bilmärke:

Inga kommentarer: