måndag, mars 17, 2008

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 3

Låt oss se oss omkring i bloggosfären. Ett bra sätt att hitta inspiration till att komma vidare är att studera andras bloggar. En av de s k proffsbloggarna är text.nu som drivs av Jack Hansen, skribent. Han berättar att bloggandet är en del av hans verksamhet som i övrigt bland annat består av att skriva böcker om marknadsföring och företagande. Jack har bloggat sedan 2007 men har lagt ut annonsförsäljningen på andra händer. Vilket affiliateprogram tycker han då genererar de bästa intäkterna?

- Sådana siffror delar man inte med sig av. Men det är min "agent" Tailsweep som skickar bäst intäkter till TEXT.NU, säger Jack. Han rekommenderar även länksajten Pusha.se där medlemmarna kan rösta fram länkar i olika kategorier.

Vilka råd har han att ge till den som vill bli framgångsrik i bloggosfären och kanske uppnå goda inkomster med sitt bloggande?

- Sluta festa! Är du bakis kan du inte blogga effektivt. Uppdatera 10 gånger per dag. Ha en vit bakgrund så att din sajt får tidningskänsla. Och blogga inte där andra tar dina intäkter. Regga en egen webbadress och betala för ett proffsigt webbverktyg.

Text.nu hade enligt Bloggportalen.se 53 180 besökare den senaste veckan och är en av de tio mest länkade bloggarna i kategorierna Film, teater, radio och TV, Musik samt Sex, skvaller och dejting.

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 2

Du kan också tjäna pengar på din blogg, del 1

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill inte ha pengar - VILL HA BERÖMMELSE!!!
:-)))

Lussan sa...

Vilken bortskämd gubbe som kommit in bland dina kommentarer! Berömd?
;-)
Jag ska läsa alla de här inläggen ordentligt lite senare, men nu är jag på väg ut. Med språng!

maluca sa...

Här har du minsann en del bra tips... även om jag ju skriver mest för mig själv. Tack för dina uppmuntande ord, visst är det tua att jag är galet frisk! // maluca