tisdag, mars 04, 2008

Bloggar som gör livet värt att leva del 1

Understundom händer det att jag återkommer till bloggar som jag tycker har en hel del att ge av olika skäl. Ofta mycket underhållande, välskrivna och med substans. Så jag förmedlar härmed några bloggtips som kanske kan vara av intresse. Tell’em RonnyBGoode sent you!

Lussan En tjej som enligt egen utsago tillhör den ironiska generationen, vilket framgår med önskvärd tydlighet. Underbart kåserande inlägg och en idérikedom som saknar motstycke. Det rörliga intellektet personifierat. En blogg som alltid är givande att läsa.

Raggoparden Trött på singellivet? Då är detta bloggen för dig! Själv är hon ett levande bevis på att hennes raggningstips fungerar då hon snart drar sig tillbaka till den egna ön med sin käraste. Men en mycket läsvärd och underhållande blogg för övrigt också.

Maluca Två delar självironi, en nypa humor och en handfull glädje är enligt bloggerskan själv några av ingredienserna i helheten Maluca. Lägg därtill en poetisk ådra som också kommer fram i bloggen. Klart vanebildande blogg.

Grefve Fågelsparres Eskapader Enligt bloggaren är avsikten ”att driva en lite mer nyanserad blogg vilken står på den förtryckta adelns sida”. Och det gör hans grefvlighet med den äran. Det är lätt att förlora sig i hans oemotståndliga utläggningar om vardagliga och andra ting och helt plötsligt märker man att det gått ett par timmar till.

Car Bil En blogg som inte bara handlar om bilar, liksom min egen inte bara handlar om radio. Massvis med bilder och dessutom kan blogginläggen avlyssnas om man inte har tid att läsa dem. På ett underhållande sätt får vi oss till livs nya kunskaper om allt från Cugnots ångvagn till Ford Edsel och inte minst ett bilhoroskop. Kul och intressant blogg!

Mickes blogg från skivbutiken Att blogga måste ju vara en perfekt sysselsättning när det är ont om kunder. Och med butiken full av skivor så är ämnet ganska solklart. Här kan alla nostalgiker bland annat läsa spår-för-spår-recensioner av svenska LP-skivor från 60-talet och framåt. Ett måste för alla popnördar och vinylentusiaster.

Jag lär få anledning att återkomma till ämnet. Men dessa är en bra början. Och till Kenza och blondinbella hittar ni ju utan min medverkan om intresse skulle finnas...

5 kommentarer:

Lussan sa...

Men tack så mycket! Jag bugar mig vördnadsfullt och överraskat. Sedan ska jag skriva ut ditt inlägg, förstora det och gå till närmsta ramverkstad. ;)
Du är redan bokmärkt på min osynliga favoritlista, eftersom min egen blogg blivit så full av länkar, men jag ska peta in dig också på min sida. Inte som tack för berömmet utan för att jag gillar bulletinerna från Vita Huset.

(Fast nu får jag inte hitta fler bra bloggar - när ska man hinna läsa alla? :) )

Raggoparden sa...

Man bugar!
*bugar*
Både reklamad och länkad! Och hav förtröstan, ö-resan är kortvarig, man fryser arschlet av sej på holmen så här års ;)

Grefve Fågelsparre sa...

Övertecknad är mycket tacksam för er länkning och bugar ödmjukt inför det faktum att ni funnit min enkla sida värdig ett omnämnande på er blogg. Ämnar skriva ut och rama in er motivering samt hänga upp denna ovanför min säng. Tusen tack! Kul att återse er och eventuellt någon av era läsare på min simpla och lätt förvirrade blogg!

Car Bil sa...

Jag niger och bockar för detta. Alltid trevligt att upptäcka nya bra bloggar, och dit hör verkligen din blogg!
Jag har låtit tillverka en regskylt som jag placerat under mina bokmärken med edert namn på.

Ha en trevlig dag!

/Car Bil

maluca sa...

Att jag inte har sett det här förut! *skäms* Niger och tackar ödmjukast! // maluca