onsdag, mars 05, 2008

Är USA verkligen redo för något nytt?

Alla förändringar är mer eller mindre jobbiga att ta till sig. Visst vore det en historisk händelse om USA för första gången antingen fick en kvinnlig eller en färgad president. Men vad tycker då väljarna? Hur progressiv man än säger sig vara så känner förmodligen många en trygghet i det gamla. Det etablerade. Det invanda. När så en klassisk amerikansk patriot som John McCain kommer in i bilden, med sin bakgrund som krigshjälte (jodå, det har fungerat förr!) så är det klart att demokraterna inte har någon lätt uppgift. I själva verket är det en stor tillgång för den republikanska sidan att man redan nu har en klar kandidat, låt vara enligt den gamla mallen. Clinton eller Obama – hur det än går så har demokraterna ingen lätt uppgift framför sig.

3 kommentarer:

Fröken Harritz sa...

Svar: Ja, ämnesvalen varierar eller ska du också börja med dagens outfit nu? Har du sett kortet på den underbara pudeln i dagens outfit på min sida?

maluca sa...

Om Amerikanarna kunde börja se innanför fasaden någon gång kanske? Tack för din uppmuntran, det värmer! Gör dig en bra dag. // maluca

Anonym sa...

I dubbelmoralens förlovade land behövs verkligen något nytt. Men jag tror inte att de är redo...