måndag, februari 18, 2008

England är också fantastiskt....

Grapefrukten är slut! En nog så konkret anledning till att göra en resa in till centralorten. Vår lilla Konsumbutik här i byn finns ju inte längre. Men det är å andra sidan positivt att vidga sina vyer och se andra miljöer.

Jag och Ona har just avverkat en stärkande skogspromenad och kaffet puttrar i pannan medan det vackra folket runt Stureplan börjar kvickna till efter gårdagens excesser på Spy Bar, olustigt vridande i sina vattensängar i ruelse och baksmällans bleka insikt om att det kanske inte var så välbetänkt att ta den där sista flaskan skumpa ändå?

Annars så är Stockholm en trevlig stad. Fast, som en landsortsbo en gång sa: den ligger lite avsides! Men jag ska ju inte klaga. Stureplan ligger ju bara drygt tre mil bort om jag nu skulle känna för att byta landsbygdens frid och naturens skönhet mot avgaser, stress, våld, biltullar och annat. Eller helt enkelt njuta av skönheten hos en av världens vackraste städer (fast då tänker jag kanske inte i första hand på Stureplan).

Britterna kan ibland vara ett nog så effektivt folk som tyskarna. Nu har man gått ut med råd till butikspersonalen hur de ska klä sig för att verka smala. Kanske kan vara av intresse även för andra? Några konkreta tips:

Använd gärna slimmande byxor för att dölja valkar och knölar.

Kritstrecksrandigt får dig att se längre och smalare ut.

Använd tyger med struktur och omlott-toppar för att dölja din mage.

Om dina kläder är för tajta ser du större ut. Dra dig inte för att pröva en större storlek.

Längre jackor och tröjor döljer stora rumpor.

Var försiktig, säckiga toppar och klänningar kan göra att du ser större ut. Använd i så fall ett bälte för att se smalare ut.

Långa örhängen hjälper till att dölja en dubbelhaka.

England är också fantastiskt! Nu kokar kaffet så jag får sätta punkt här.

Inga kommentarer: