lördag, februari 16, 2008

Visst finns det alternativa politikertransportmedel

Teori är en sak, praktik en annan lär vi oss av AB. Men vem väntar sig egentligen att det nya frälset politikerna ska leva som de lär? När man väl kommit i åtnjutande av maktens fördelar så tenderar idealismen att liksom glömmas bort. I själva verket så är ju tåget ett perfekt ressätt för den som vill få lite arbete gjort under resan. Dessutom får ju de folkvalda se mera av det land som de är med och styr. Kanske träffar de till och med några av sina väljare under resan. Eller är det just det som avskräcker? Nåja, ge dem då en egen konferensvagn med minibar, trådlöst bredband och bekväma fåtöljer. Sedan är frågan om tåget verkligen är det miljövänligaste alternativet. Enligt ett ”avslöjande” i Aftonbladet är det inte alls så.

Kan man kanske tänka sig att politikerna satsar på häst och vagn i stället? Då vinner man många fördelar. En folklig framtoning. Mindre stress. Ett miljövänligt och naturnära transportsätt. Ja, varför inte?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den mesta elkraften pa denna planet kommer fran koleldade kraftverk som forpestar lufren mer an nagot annat. Det ar avsevart dyrare at aka tag an flyg. Det ar helt oansvarigt av politiker och alla andra att valja ett oekonomiskt och miljofientligt transportmedel som tag.

RonnyBGoode sa...

Ja, du har så rätt. Så alternativet med hästa och vagn är kanske inte så tokigt ändå? :-)