fredag, februari 22, 2008

Kan homosexualitet orsaka jordbävningar?

Många med mig har tagit del av Maciej Zarembas utmärkta artiklar om livet på Lärarhögskolan och säkerligen fått ett nytt perspektiv på begreppet ”kränkt”. Vi har i dessa artiklar bland annat fått intressanta inblickar i queer-rörelsens resonemang. Men nu inser vi att ämnet är betydligt allvarligare än man skulle kunna tro. Visste du att homosexualitet kan orsaka jordbävningar? Inte? Nej, det gjorde inte jag heller. Men i en artikel i Tidningen Dagen läser vi följande:

Israel har den senaste tiden skakats av flera jordbävningar. Det israeliska ultraortodoxa partiet Shas parlamentsledamot Schlomo Benizri har en konkret idé om hur man ska få stopp på dessa:

"Ett kostnadseffektivt sätt att avvärja jordbävningsskador vore att sluta lagstifta på ett sätt som uppmuntrar homosexuella handlingar i Israel, vilket ändå leder till jordbävningar"

Skämtar karln? Nej, tydligen så har han funnit stöd i Talmut för denna tes. Vad säger queer-rörelsen i frågan?

Du är väl med i min vinyltävling. Du kan vinna valfria vinylskivor till ett värde av 500, 300 eller 200 kronor genom att svara på tre enkla frågor? Kolla här!

Inga kommentarer: