lördag, februari 16, 2008

Minns du Radio Nord?

Det var bättre förr. I alla fall radiomässigt. Nej, jag ska inte komma in på rixtöntarna eller beklaga mig över hur oerhört uruselt den kommersiella radion i Sverige av idag låter. Inte med ett ord tänker jag nämna min besvikelse över hur den s k fria radion utvecklats. Utan jag tänker begränsa mig till att blicka bakåt – och framåt.

Många minns säkert med förtjusning Radio Nord. Ett antal entusiaster arbetar med att dokumentera historien om denna milstolpe i svensk etermediehistoria. De som är intresserade kan titta in på ett speciellt Radio Nord-forum där diskussioner i ämnet förs och ljud- och bildmaterial kan laddas ner.

Har du kanske själv några gamla inspelningar från Radio Nord som du kan tänka dig att dela med dig av? Hör gärna av dig. Särskilt intressant är den första tiden i stationens historia av vilken ytterst få inspelningar hittills kommit fram.

2 kommentarer:

MissePearl sa...

Visst minns jag Radio Nord. Det var bara den och Radio Luxemburg som gällde när det inte var lördag-eftermiddag.

RonnyBGoode sa...

Förstår att du tänker på Tio i Topp, då? Med Sveriges Bilradio timmarna innan. Du är hjärtligt välkommen att delta i diskussionsgruppen om Radio Nord och kanske dela med dig lite av gamla minnen. Har du sedan några gamla inspelningar bevarade så är det ju kanon!